Τα πρωτόκολλα του Σαμαέλ..πρωτόκολλο 21!

Τα πρωτόκολλα του Σαμαέλ 21

Πρωτόκολλο Εικοστό Πρώτο...

  • 21.1 Σε όλα όσα σας ανέφερα ως τώρα θα προσθέσω και μια λεπτομερή εξήγηση των εσωτερικών δανείων. Για τα εξωτερικά δάνεια δεν θα πώ τίποτε περισσότερο, γιατί αυτά γέμισαν τα χρηματοκιβώτιά μας με το εθνικό χρήμα των ανθρώπων. Για το κράτος μας όμως, δεν θα υπάρχει πια ξένο, δηλαδή εξωτερικό χρήμα. Επωφεληθήκαμε τη διαφθορά των διοικητών και την αμέλεια των κυβερνήσεων για να εισπράξουμε ποσά διπλάσια, τριπλάσια και ακόμη μεγαλύτερα δανείζοντας στις κυβερνήσεις των ανθρώπων χρήμα, που δεν ήταν καθόλου αναγκαίο στο κράτος. Ποιός θα μπορούσε να κάνει το ίδιο σε μας; Γι' αυτό θα εκθέσω διεξοδικά μόνο τα σχετικά με εσωτερικά δάνεια ζητήματα.
  • 21.2 Όταν εκδίδουν ένα δάνειο τα κράτη, ανοίγουν εγγραφές για την αγορά ομολόγων. Για να είναι προσιτή η αγορά τους εκδίδουν ομόλογα αξίας πάνω από 100 μέχρι 1.000 μονάδες. Ταυτόχρονα παρέχουν κάποια οφέλη σε όσους γράφονται πρώτοι. Την επόμενη μέρα δημιουργείται μια τεχνητή άνοδος των τιμών από την υποτιθέμενη ζήτηση των ομολόγων. Λίγες μέρες αργότερα υποστηρίζουν ότι τα ταμεία του κράτους είναι γεμάτα, και δεν ξέρουν πια που να προωθήσουν τα χρήματα. Η εγγραφή πολλές φορές υπερβαίνει το ποσό του δανείου. Μετά το τέλος του παιχνιδιού αντιμετωπίζουν ένα βαρύτερο παθητικό. Για να πληρωθούν οι τόκοι πρέπει <b>να καταφύγουν σε νέα δάνεια, που δεν απορροφούν, και τα οποία προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα χρέη</b>. Όταν εξαντληθεί η πίστωση, πρέπει να καλυφθεί με νέα δάνεια όχι μόνο το ίδιο το δάνειο, αλλά και οι τόκοι των δανείων. Οι φόροι του κράτους είναι παθητικοί επειδή χρησιμοποιούνται για την κάλυψη του παθητικού.
  • 21.3 Έρχεται ο καιρός των πληρωμών, οι οποίες αφορούν μόνο την πληρωμή των τόκων και δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση την πληρωμή των δανείων, επιπλέον χωρίς τη συγκατάθεση δεν είναι δυνατή η αποπληρωμή των δανείων. Όταν εξαγγέλεται κάποια πληρωμή, προσφέρονται να επιστρέψουν τα χρήματα σε όσους αρνούνται τη μετατροπή των αξιών. Αν όλοι εξέφραζαν την επιθυμία να παραλάβουν τα χρήματά τους οι κυβερνήσεις θα πιάνονταν στα ίδια τους τα δίχτυα και θα βρίσκονταν σε αδυναμία να πληρώσουν το χρήμα που προσφέρουν. Ευτυχώς οι άνθρωποι γνωρίζουν ελάχιστα γύρω από τις οικονομικές υποθέσεις και πάντοτε προτιμούν την απώλεια της τιμής των αξιών και των τόκων τους από τον κίνδυνο μιας νέας τοποθέτησης των χρημάτων τους. Με αυτό τον τρόπο δίνουν τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να απαλλαγούν από παθητικό πολλών εκατομμυρίων.
  • 21.4 Με τα εξωτερικά δάνεια ήδη οι άνθρωποι δεν σκέφτονται να πράξουν κάτι ανάλογο, επειδή γνωρίζουν ότι εμείς θα απαιτήσουμε όλο το χρήμα τους.
    Μια αναγνωρισμένη πτώχευση θα καταδείξει οριστικά την έλλειψη συνδέσμου μεταξύ του λαού και των κυβερνήσεών του.
    Εφιστώ την προσοχή σας σε αυτό το γεγονός, καθώς και στο εξής: σήμερα όλα τα εσωτερικά δάνεια εξυπηρετούνται από χρέη που χαρακτηρίζονται με κυμαινόμενα χρέη, δηλαδή χρέη των οποίων η λήξη είναι προσεχής. Τα χρέη αυτά αποτελούνται από χρήματα, που κατατίθενται στο εφεδρικό ταμείο ή ταμιευτήριο. Επειδή αυτά τα κεφάλαια παραμένουν για πολύ χρόνο στα χέρια της κυβέρνησης, εξανεμίζονται για την πληρωμή των τόκων των εξωτερικών δανείων και στη θέση τους βάζουν ίσα ποσά από τις αποταμιεύσεις των εισοδημάτων.
    Αυτά τα τελευταία ειναι οι πόροι, με τους οποίους βουλώνοναται οι τρύπες των κρατικών ταμείων των ανθρώπων.
  • 21.5 Όταν θα κατακτήσουμε την εξουσία και ανέβουμε στο θρόνο του κόσμου, όλοι αυτοί οι οικονομικοί σύνδεσμοι θα καταργηθούν χωρίς να αφήσουν ίχνος, γιατί δεν θα ανταποκρίνονται πια στα συμφέροντά μας. Θα καταργήσουμε επίσης όλα τα χρηματιστήρια, γιατί δεν θα επιτρέπουμε να κλονιστεί το γόητρο της εξουσίας μας με την αυξομείωση των τιμών της αγοράς μας. Θα αναγνωριστεί με νέο νόμο, τιμή ίση με την αξία των τιμών χωρίς διακυμάνσεις (η άνοδος προκαλεί πτώση, με αυτόν τον τρόπο παίζαμε και θα συνεχίσουμε να παίζουμε με τα χρεόγραφα των ανθρώπων). 
    Θα αντικαταστήσουμε τα χρηματιστήρια με μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα, ο προορισμός των οποίων θα είναι να καθορίζουν την τιμή των βιομηχανικών αξιών σύμφωνα με τις βλέψεις της κυβέρνησης.
    Αυτά τα ιδρύματα θα είναι σε θέση να ρίχνουν στην αγορά μέσα σε μια μέρα 500.000.000 εκατομμύρια βιομηχανικές αξίες. Με αυτό τον τρόπο όλες οι βιομηχανικές επιχειρήσεις θα εξαρτώναι από μας. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη δύναμη θα αποκτήσουμε με αυτό το μέσο.
(συνεχίζεται)
Από τη σειρά βιβλίων "Γιατί και Πως Ζουν Ανάμεσά μας" του Δημοσθένη Λιακόπουλου Τόμος ΕΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς