Τζακ ο αντεροβγάλτης... ένα μυστήριο που που μέχρι σήμερα δεν λύθηκε!







Τζακ ο αντεροβγάλτης...

Ο διασημότερος serial killer όλων των εποχών έδρασε στο βικτοριανό Λονδίνο το 1888 κι έμεινε γνωστός με τον τίτλο «Ο Αντεροβγάλτης», εξαιτίας της υπογραφής που υπήρχε σε ένα γράμμα που έφτασε στην αστυνομία το Σεπτέμβριο του '88 για να αναλάβει την ευθύνη των 11 δολοφονιών -ιερόδουλων- που είχαν τρομοκρατήσει το Λονδίνο της εποχής.
Ο «Αντεροβγάλτης» δολοφόνησε, τρομοκράτησε, κι εξαφανίστηκε, για την ακρίβεια σταμάτησε να σκοτώνει ή κατάφερε με κάποιο τρόπο να εξαφανίσει τα υπόλοιπα θύματά του. Ως παρουσία όμως διατήρησε ηγετικό ρόλο στην ιστορία των κατά συρροή δολοφόνων.
Μέχρι σήμερα κανένα από τα εγκλήματά του δεν έχει λυθεί και κανένα στοιχείο από την αληθινή ταυτότητά του δεν έχει αποκαλυφθεί. Υπάρχουν μόνο αμέτρητες θεωρίες που κρατούν πάνω από ένα αιώνα και εμπλέκουν διάφορα πρόσωπα: από τον γιατρό της βασιλικής οικογένειας ή τον ίδιο τον πρίγκιπα Αλμπερτ Βίκτορ, μέχρι τον ζωγράφο Γουόλτερ Σίκερτ -σύμφωνα με μια σύγχρονη δημοφιλή εκδοχή, την οποία διατύπωσε και η συγγραφέας Πατρίσια Κόρνγουελ στο βιβλίο της «Τζακ ο αντεροβγάλτης: η υπόθεση έκλεισε».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς