Ο Αόρατος πόλεμος

Ο Αόρατος πόλεμος

Καθημερινά στη ζωή μας βιώνουμε έναν αόρατο πόλεμο. Ο πόλεμος διεξάγεται επί εικοσιτετραώρου βάσεως και οι εχθροί είναι μεν αόρατοι, αλλά όχι άγνωστοι...


Από την πρώτη στιγμή που αποκτάμε συνειδητότητα σε αυτόν τον κόσμο, ξεκινάει ένας αέναος πόλεμος από τις δυνάμεις του σκότους εναντίον μας. Θέλουν να κερδίσουν την ψυχή μας και για να το επιτύχουν αυτό, προβάλλουν κάθε στιγμή στη ζωή μας ηθικά διλήμματα και εμπόδια. 
Οι δισεκατομμύρια δαίμονες που υπάρχουν γύρω μας καταγράφουν κάθε αντίδραση και συμπεριφορά μας και έχοντας εμπειρία αιώνων, δημιουργούν έντεχνα παγίδες, ανάλογες με την ιδιοσυγκρασία και τον τρόπο ζωής του καθενός. 
Κανένας άνθρωπος δεν παραμένει απρόσβλητος, αλλά και αλώβητος από αυτήν την δαιμονική όχληση. Ακόμη και οι πιο ενάρετοι και πιστοί στον Ιησού Χριστό δέχονται τον πόλεμο των δαιμόνων. 

Ο διάβολος είχε εξουσία να πειράξει ακόμη και τον ίδιο τον ενσαρκωθέντα Ιησού Χριστό, όταν βρέθηκε στην έρημο όπου νήστεψε για σαράντα ημέρες. 
Ματθ. 4,10 τότε λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ὕπαγε ὀπίσω μου, σατανᾶ· γέγραπται γάρ, Κύριον τὸν Θεόν σου προσκυνήσεις καὶ αὐτῷ μόνῳ λατρεύσεις.
Αυτός είναι ο τρίτος πειρασμός που αντιμετώπισε ο Χριστός στην έρημο, σύμφωνα με τον οποίο ο διάβολος του έδειξε όλες τις βασιλείες του κόσμου και την δόξα τους και ζήτησε, προκειμένου να Του τις δώσει, να τον προσκυνήσει. Και φυσικά απέτυχε!

Στην εποχή μας οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον πειρασμό να μετατρέπονται σε κοινωνικούς παράγοντες, να χρησιμοποιούν τρόπους και μεθόδους μίας ανθρωποκεντρικής κοινωνίας, προκειμένου να αποκτούν δόξα, χρήμα, επικοινωνία, προβολή.
Ο αόρατος πόλεμος από τους δαίμονες του σκότους, οι οποίοι δεν κοιμούνται, δεν πεινάνε, δεν κουράζονται, ζουν αιώνια και μας μισούν θανάσιμα, είναι ανείπωτα σκληρός και πονηρός.
Ο Απόστολος Παύλος δίδασκε χαρακτηριστικά: " Ὅτι οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρὸς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλὰ πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις " (Προς Εφεσίους στ΄12) 
Μετάφραση: "Γιατί δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τους κυρίαρχους του σκοτεινού τούτου κόσμου, τα πονηρά πνεύματα που βρίσκονται ανάμεσα στη γη και στον ουρανό"

Οι ασθένειες είναι μεγάλη και φοβερή απειλή για τους ανθρώπους, όπου δοκιμάζεται η πίστη, η υπομονή, η αγάπη, η ανοχή, η αυταπάρνηση και όλες σχεδόν οι αρετές. Είναι εξετάσεις δηλαδή εφ’ όλης της ύλης οι ασθένειες.

Ο Απόστολος Παύλος γνωρίζοντας την πνευματική ωφέλεια των θλίψεων διεκήρυξε ότι: 
"Καυχήσομαι ἐν ταῖς ἀσθενείαις μου". Δηλαδή: "Θα καυχηθώ για τις ταλαιπωρίες μου"
Και αιτιολογεί: "ἐν ταῖς ἀσθενείαις μου, ἵνα ἐπισκηνώσῃ ἐπ’ ἐμέ ἡ δύναμις τοῦ Χριστοῦ" 
(Πρός Κορινθίους Β΄ιβ΄ 7-10) Δηλαδή: "Για να κατοικίσει μέσα μου η δύναμις του Χριστού"

Πρέπει να γίνουμε τόσο δυνατοί στην ψυχή μας, ώστε να επιτρέπουμε στο κακό να υπάρχει, χωρίς να μας απασχολεί η παρουσία του. Χρειάζεται προσωπικός πολύτροπος αγώνας στον υπαρξιακό «χώρο» μας.
Κρατάτε πάντα την πίστη σαν ασπίδα, πάνω στην οποία θα μπορείτε να αποκρούεται τα βέλη των δαιμόνων. Προσεύχεστε συνεχώς και απευθύνετε τα αιτήματά σας σε κάθε περίσταση προς το Θεό, οδηγημένοι από το Άγιο Πνεύμα.
Ζητάτε να διατηρείτε την ψυχή σας καθαρή και ελεύθερη από την κακία, την ζηλοτυπία και τον φθόνο και μην υποταχθείτε στα πονηρά πνεύματα κυριευμένοι από πάθη, εξαρτήσεις και αμαρτίες.

Μην υποτιμάτε τον αόρατο και ασώματο εχθρό που είναι ο Σατανάς και μην υποτιμάτε τους δαίμονες που έχουν τεράστια γνώση για το πως θα δοκιμάσουν με μοναδικό τρόπο τον καθένα από εμάς, γνωρίζοντας κάθε πιθανή μας σκέψη και αντίδραση στους πειρασμούς που εντέχνως δημιουργούν.
Εδώ, σε αυτόν τον Αόρατο Πόλεμο, μαθαίνουμε οι στρατιώτες του Χριστού, τις διάφορες απάτες, τις κάθε είδους μηχανορραφίες και τις τεχνικές που μεταχειρίζονται εναντίον μας οι νοητοί εχθροί, μέσα από τις αισθήσεις, μέσα από τη φαντασία, την απιστία, την απόγνωση, την κενοδοξία, αλλά και μέσα από την στέρηση της προσευχής. 

Η γνώση είναι δύναμη και ο Χριστός μας προέτρεψε «Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς».
Αναλογιστείτε τον αόρατο πόλεμο και τις παγίδες που στήνονται στον καθένα από εμάς, ώστε να μην καταφέρει να φθάσει στην πηγή και να λάβει τη γνώση. 
Ο αόρατος πόλεμος είναι ορατός και ανελέητος. Μας αφορά όλους. Να μην αιφνιδιαζόμαστε και να μην ενδίδουμε ή εγκαταλείπουμε. Την τελική μάχη πάμε να κερδίσουμε σε προσωπικό επίπεδο και ο Χριστός είναι δίπλα μας κάθε στιγμή, εφόσον το ζητάμε.
Και όπως έχει πει και ο Δημοσθένης Λιακόπουλος: "Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να συνειδητοποιήσεις τον κόσμο στον οποίο ζεις. Για να συνειδητοποιήσεις τον κόσμο στον οποίο ζεις, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις καμία εξουσία πάνω στον κόσμο στον οποίο ζεις. Αυτό λέγεται ταπείνωση. 

Έπειτα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι οι πέντε σου αισθήσεις πρέπει να ταπωθούν. Να πάψουν να είναι είσοδοι για το feedback που σου δίνουν τα λαμόγια για να σου δημιουργούν την υποσυνείδητη θέληση και συνείδηση, που σου δίνουν αυτοί.
Πρέπει δηλαδή, να πας στην απόλυτη απάθεια απέναντι στον κόσμο γύρω σου.
Το μόνο που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι να απαλύνεις τον πόνο του διπλανού σου. Καθετί που κάνετε να βοηθήσετε το διπλανό σας, είπε ο Χριστός, είναι σαν να το κάνετε σε μένα."
Η έλλειψη χρόνου στην καθημερινότητά μας είναι μία τεράστια παγίδα από τους δαίμονες και αναφέρεται στα πρωτόκολλα του Σαμαέλ ως εξής:
"Τα πνεύματα των ανθρώπων θα πρέπει να αποφεύγουν οποιαδήποτε μορφή ενδοσκόπησης και εσωστρέφειας, θα πρέπει δηλαδή να μην έχουν χρόνο να σκέφτονται, πρέπει να αποσπάμε την προσοχή τους και να τους κατευθύνουμε σε βιοτικές μέριμνες, σε μέριμνες σχετικές με την οικονομία, βιομηχανία και εμπόριο."

Όλα τα άγχη που βιώνουμε καθημερινά, δεν είναι τίποτα άλλο από παγίδες που δημιουργούν γύρω μας οι δαίμονες, έτσι ώστε μέσα από τις αντιδράσεις μας να ελέγχουν την ψυχή μας και το δέσιμό μας σε αυτόν τον ψεύτικο κόσμο.
Τονίζω εδώ ότι σε αυτόν τον πόλεμο δεν είμαστε μόνοι μας και η ανείπωτη αγάπη του Θεού για εμάς δεν μας εγκαταλείπει ποτέ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστεύουμε σε Εκείνον, να προσευχόμαστε και να ζητάμε τη βοήθειά Του! Ζητάμε να μας πάρει τα βάρη, χωρίς να υποδεικνύομαι τον τρόπο. Εκείνος γνωρίζει τι είναι πραγματικά ωφέλιμο για τη ψυχή μας, ώστε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την δοκιμασία μας σε αυτόν τον ψεύτικο κόσμο. 

Είμαστε πνευματικά αθάνατα πλάσματα και επιδιώκουμε ανώδυνη μετάβαση στη Βασιλεία Των Ουρανών από όπου προερχόμαστε και είναι το σπίτι μας.

ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ
ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ
Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΝΑΓΚ ΧΑΜΜΑΝΤΙ

Δόξα Σοι ο Θεός η μόνη ελπίς ημών δόξα Σοι!!!
 ΜΑΡΙΑ ✞Ιησούς Χριστός Νικά✞

ΑΠΟ EL.GR

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς