Ρωσία: Το μυστήριο μίας βίδας 300 εκατομμύριων ετών

Ρωσία: Το μυστήριο μίας βίδας 300 εκατομμύριων ετών

«Βίδα» βρέθηκε σε μία πέτρα

από τους...
ερευνητές UFO στην περιοχή Καλούγκα της Ρωσίας
Το ασυνήθιστο αντικείμενο λέγεται ότι είναι 300 εκατομμυρίων ετών
Μερικοί πιστεύουν ότι είναι απόδειξη εξωγήινων που ζούσαν στη Γη πολύ πριν από εμάς
Το καλοκαίρι του 1998, Ρώσοι επιστήμονες που ερευνούσαν σε μια περιοχή 300 χ.λ.μ. νοτιοδυτικά της Μόσχας για τα υπολείμματα ενός μετεωρίτη, ανακάλυψαν ένα κομμάτι βράχου που περιέκλειε μια σιδερένια βίδα. Οι γεωλόγοι υπολογίζουν ότι η ηλικία του βράχου είναι 300-320 εκατομμύρια χρόνια.
Εκείνη την εποχή όχι μόνον δεν υπήρχαν ευφυείς μορφές ζωής στον πλανήτη, αλλά ούτε καν οι δεινόσαυροι δεν είχαν εμφανιστεί στην επιφάνειά του. Η βίδα, στην οποία διακρίνεται καθαρά το κεφάλι και το περικόχλιο της, έχει μήκος ενός περίπου εκατοστού και διάμετρο περίπου τριών χιλιοστών του μέτρου.
Οι επιστήμονες νόμισαν αρχικά ότι η βίδα ανήκε σε κάποιο γεωργικό μηχάνημα. Όμως η βίδα ήταν γερά στερεωμένη στον βράχο.
Περίπτωση «λάθους» αποκλείστηκε γιατί επιπλέον, όπως έδειξαν μεταγενέστερες μελέτες, η βίδα βρίσκεται εκεί για ένα πραγματικά τεράστιο χρονικό διάστημα, αφού τα άτομα του σιδήρου της βίδας και τα άτομα του πυριτίου (από το οποίο αποτελείται κυρίως ο βράχος) έχουν διαχυθεί εκατέρωθεν στα δύο υλικά.
Οι ακτίνες Χ αποκάλυψαν ότι μέσα στο βράχο υπάρχουν και άλλες παρόμοιες βίδες όπως επίσης και δύο μικρές στρογγυλές σφαίρες που φέρουν τετράγωνες οπές.
Το εύρημα μελετήθηκε επισταμένα σε διάφορα επιστημονικά ιδρύματα της Ρωσίας – από γεωλόγους, φυσικούς, παλαιοντολόγους, μεταλλειολόγους και αποδείχτηκε ότι η βίδα βρισκόταν μέσα στο ίζημα πριν αυτό στερεωθεί σε βράχο.
Όλοι οι τεχνικοί που εξέτασαν τα ευρήματα είναι πεπεισμένοι ότι η βίδα έχει κατασκευαστεί τεχνητά και ότι δεν αποτελεί προϊόν κάποιας φυσικής διαδικασίας.
Περιοχή Καλούγκα: Η «βίδα» που βρέθηκε εκεί είναι (2 cm) μήκος και συλλέχθηκε από μία παραφυσική ερευνητική ομάδα που ονομάζεται Kosmopoisk
Οι πιο πρόσφατες υποθέσεις εμπειρογνωμόνων που έχουν δει τις φωτογραφίες της πέτρας λένε ότι η «βίδα» στην πραγματικότητα είναι τα «ερείπια» ενός αρχαίου πλάσματος της θάλασσας που ονομάζεται κρινοειδής (Crinoids).
Η βίδα που μοιάζει με το σχήμα του πλάσματος, η οποία διαλύεται σταδιακά, ενώ ο βράχος σχηματίζεται γύρω από αυτή.
Περίπου 600 είδη Crinoids έχουν πλέον εκλείψει, αλλά ορισμένα από αυτά τα πλάσματα ζουν σε διάφορες μορφές στη σύγχρονη θάλασσες.
Πιστεύεται ότι το απολιθωμένο πλάσμα στην μυστηριώδη πέτρα είναι μια μορφή «ο κρίνος της θάλασσας» – ένα είδος κρινοειδών, που μεγάλωσε με μίσχο, όταν έγινε ένας ενήλικας, στην ίδια αλυσίδα στο βυθό της θάλασσας.
Περίπου 600 είδη Crinoids έχουν πλέον εκλείψει, αλλά τα πλάσματα ζουν σε νέες μορφές στις θάλασσές μας σήμερα
Τα Crinoids ήταν εξαιρετικά κοινά πριν από εκατομμύρια χρόνια, και έχουν βρεθεί αμέτρητα απολιθώματα, και ορισμένα τμήματα τους τα κάνει μοιάζουν με βίδες.
300 εκατομμυρίων ετών απολιθώματα ενέπνευσαν τα τέρατα του Ridley Scott στην ταινία Alien
Ένα αρχαίο απολίθωμα Crinoids που διατηρείται στο μουσείο Saurier του Aathal στην Ελβετία, φαίνεται ότι αυτό το αρχαίο λείψανο έχει εμπνεύσει τους εξωγήινους στο έπος του «Alien», σε σκηνοθεσία του Ρίντλεϊ Σκοτ
Ο σχεδιαστής που γέννησε τα πλάσματα του Alien xenoform ήταν ο Ελβετός καλλιτέχνης Hans Rudolf Giger, ο οποίος ήταν σε συνεργασία με τον Ridley Scott μετά από το έργο Necronom IV, και αυτό ήταν ένα από τα πολλά σχέδια του εμπνευσμένα από Crinoids.

πηγή:el.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς