Το Κρανίο Dickie

Το Κρανίο Dickie

Ένα σχεδόν άψογο Κρανίο το οποίο φέρει το όνομα “Dickie”.

Πιθανά να ανήκει σε...
μια γυναίκα που στοιχειώνει μια αγροικία στη Φάρμα Τάνστιντ, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στη Γέφυρα Ουάλεϊ και το Σαπέλ-εν λε Φρίθ (Chapel– en leFirth) της Αγγλίας. Η Φάρμα είναι γνωστή στους ντόπιους και την αποκαλούν “Φάρμα Κρανίο” λόγω των όσων συνέβησαν εκεί, και αποτελεί μέρος ενός μικρού χωριού που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Το 1790, ένας συγγραφέας με το όνομα Χάτσινσον, επισκέφτηκε την Φάρμα και είπε στον νοικάρη του Άνταμ Φοξ, πως το Κρανίο είναι εκεί για τουλάχιστον 200 χρόνια, δηλαδή από 1590 και ότι μπορούσε να βρει τουλάχιστον 50 μάρτυρες να επιβεβαιώσουν ότι είδαν μια Εμφάνιση να κυκλοφορεί στη Φάρμα.
 Ένας από τους θρύλους λέει πως ένα μικρό κοριτσάκι δολοφονήθηκε κάποια στιγμή στο δωμάτιο που είναι φυλαγμένο το Κρανίο. Ένας άλλος κάνει λόγο για δυο αδερφές που ερωτεύθηκαν τον ίδιον άντρα. Αυτό τις οδήγησε η μία να δολοφονήσει την άλλη, και πως πριν ξεψυχήσει η μία δήλωσε πως τα κόκκαλα της δε θα βρουν ησυχία σε κανέναν τάφο. Ένας άλλος θρύλος μας αναφέρει πως κάποτε το Κρανίο κάθισε πάνω στους ώμους ενός στρατιώτη με το όνομα Νεντ Ντίκσον, ο οποίος δολοφονήθηκε από τα ξαδέρφια του στη Φάρμα, αφού είχε επιστρέψει από τον πόλεμο και ήθελε να διεκδικήσει την κληρονομιά του. Μετά τον θάνατο κάθε λογής αναταραχές και κακοτυχία έπεσαν πάνω στα ξαδέρφια, παράξενοι θόρυβοι, αποξηραμένη σοδιά και επισκέψεις φαντασματικές ήταν κάποια από όσα συνέβαιναν. Μια μάγισσα συμβούλεψε να ξεθάψουν το κρανίο του Νεντ και να το κρατήσουν μέσα στο σπίτι.
Ο μύθος λέει πως το Κρανίο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανακαίνισης που έγινε στο σπίτι στο παρελθόν πριν την αναμόρφωση του, όπου βρέθηκε μέσα σε έναν τοίχο ακριβώς κάτω από το περβάζι του παραθύρου που τώρα κοσμεί. Όταν απομακρύνθηκε το Κρανίο, τα έπιπλα άρχισαν να μετακινούνται κάνοντας επίσης όλους τους παράξενους ήχους και θορύβους. Για το λόγο αυτό του έδωσαν το όνομα “Κλαμένο Κρανίο”. Κάποια στιγμή κλάπηκε από τη Φάρμα και οι κλέφτες το πήγαιναν προς το Ντίσλεϊ στο Μάντσεστερ, αλλά ταράχθηκαν τόσο πολύ με όσα τους συνέβαιναν ώσπου το επέστρεψαν πίσω στη θέση του, στο παράθυρο της κουζίνας που φαίνεται να λατρεύει ως σημείο.
Πλέον στις μέρες μας, τα Κρανία φαίνεται να σβήνουν μαζί και οι θρύλοι τους. Ωστόσο, έχουν εμφανιστεί στην λογοτεχνία και τις ταινίες του 20ου αιώνα, με πιο γνωστό τη νουβέλα του Φράνσις Μάριον Κρόφορντ (αμερικανός συγγραφέας νουβέλων με παράξενες και φανταστικές ιστορίες) “The Screaming Skull” (1911) και τη ομώνυμη ταινία του 1958. Για όσους είναι επιφυλακτικοί, δεν έχουν παρά να νοικιάσουν για ένα βράδυ ένα από τα μέρη που φέρουν από ένα Κρανίο, στην Αγγλική επαρχία… ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ανακαλύψει.

Δείτε ακόμη: http://yoineercom/1Z.dP (Ιδού το μεγάλο εργοστάσιο των κλώνων διασημοτήτων) 
                      http://yoineer.com/1Zlg (Ιδού ποιοί πληρώνουν για να "κτισθεί" το προφίλ του Τσίπρα 
                                                               Οι Ρότσιλντ)

πηγή:el.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 μύθοι για τους Βίκινγκς